پیراپزشکی چیست؟

پیراپزشکی چیست ؟پیراپزشکی رشته ای است که در دفترچه کنکور علوم تجربی قرار دارد و جزو رشته های محبوب می باشد. این رشته به دانشجویان امکان ورود به بازار کار وزارت بهداشت را می دهد. در گروه رشته های پیراپزشکی، رشته هایی مانند مامایی، اتاق عمل، هوشبری، رادیولوژی و … قرار می گیرند و در دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد کشور تدریس می شوند.تا انتهای مقاله با کنکور آسان است همراه باشید.

دانش آموزان پایه دوازدهمی که رشته علوم تجربی را انتخاب کرده اند، می توانند برای شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی آماده شوند. پس از قبولی در این کنکور، قادر خواهند بود در هر یک از رشته های مورد پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی ثبت نام کنند. یکی از رشته های محبوب در بین دانش آموزان پایه دوازدهم، رشته پیراپزشکی است.

اما شاید بسیاری از دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته در کنکور سراسری را دارند، با تفاوت پزشکی و پیراپزشکی آشنا نباشند یا ندانند که رشته های پیراپزشکی به چه معناست. بنابراین، در این مقاله قصد داریم جزئیات این رشته ها را به همراه بازار کار و روش ورود به آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.

منظور از رشته های پیراپزشکی چیست؟

داوطلبانی که در کنکور علوم تجربی شرکت کرده اند، می توانند در رشته های مختلفی انتخاب رشته کنند. به طور کلی، رشته های پزشکی جذابیت بسیار زیادی برای داوطلبان دارند و به همین دلیل رقابت بین دانش آموزان برای قبولی در این رشته ها بسیار فزاینده است.

برای آشنایی با بهترین دبیر ریاضی سطح کشور(استاد سامان مطلبی )وارد لینک شوید.

بهترین رشته های پیراپزشکی چیست؟

رشته های پزشکی به دو دسته، رشته های پیراپزشکی و رشته های خود پزشکی، تقسیم می شوند. داوطلبانی که قصد انتخاب رشته پزشکی را دارند، حتماً باید دوره دکتری پیوسته عمومی پزشکی را در دانشگاه مطالعه کنند. اما رشته های پیراپزشکی تفاوت های قابل توجهی با رشته های پزشکی دارند و به همین دلیل دانش آموزان باید از لیست رشته های پیراپزشکی مطلع شوند و در صورت علاقه، در زمان انتخاب رشته تجربی آن ها را انتخاب کنند.

تکنیک‌های مدیریت زمان برای درس خواندن
ادامه

داوطلبان پس از فارغ التحصیلی در هر یک از این رشته ها مانند هوشبری، اتاق عمل، مامایی و… زیر نظر پزشکان فعالیت می کنند و برای آن ها آینده شغلی خوبی وجود دارد. رشته های پیراپزشکی در انواع مختلفی وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  •  هوشبری
  •  گروه اتاق عمل
  •  گروه فناوری اطلاعات سلامت
  •  گروه فوریت های پزشکی
  •  گروه کادر درمانی
  •  مددکاری
  •  علوم آزمایشگاهی
  •  کتابداری
  •  مامایی
  •  بهیاری
  •  رادیوتراپی یا پرتوشناسی
  •  رادیولوژی

همچنین دانشگاه آزاد نیز دانشجویان رشته پیراپزشکی را پذیرش می کند. علاقه مندان برای آشنایی با لیست رشته های پیراپزشکی در این دانشگاه می توانند به مطالعه مقاله زیر مراجعه کنند.

پیراپزشکی چیست؟

نحوه ثبت نام در رشته های پیراپزشکی

افرادی که علاقه مند به تحصیل در رشته های پیراپزشکی هستند، باید از روش ثبت نام در این رشته ها مطلع شوند. به طور کلی، داوطلبان برای ثبت نام و ادامه تحصیل در رشته هایی مانند رادیولوژی، مامایی، مددکاری، گروه کادر درمانی و غیره، باید حتماً در آزمون کنکور سراسری علوم تجربی شرکت کنند و پس از اعلام نتایج، رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

باید توجه داشت که فقط دانش آموزانی که در حال تحصیل در رشته علوم تجربی هستند، می توانند با دریافت دفترچه انتخاب رشته علوم تجربی، در رشته های مذکور ثبت نام کنند.

در حال حاضر، بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد رشته های مختلف پیراپزشکی را ارائه می دهند؛ اما به دلیل تقاضای بالا برای ثبت نام در این رشته ها، داوطلبان باید رتبه خوبی در آزمون کارشناسی خود کسب کنند.

بهترین ساعات مطالعه روزانه
ادامه

داوطلبان می توانند برای ثبت نام در آزمون کنکور سراسری، از طریق سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org اقدام کنند. زمان و شرایط ثبت نام در آزمون کنکور سراسری و رشته های پیراپزشکی مختلف در سایت سازمان سنجش منتشر خواهد شد. داوطلبانی که در رشته های مذکور قبول شوند، عموماً موظف به انجام طرح خدمت نیروی انسانی هستند و بعد از پایان دوره تحصیلی خود، باید به مدت مشخصی (معمولاً ۲ سال) در بیمارستان ها و مراکز درمانی خدمت کنند.

بعد از اتمام طرح خدمت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، داوطلبان می توانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند یا پس از دریافت مدرک کارشناسی، در مراکز درمانی و بیمارستان ها به کار بپردازند.

تفاوت پزشکی و پیراپزشکی

یکی از سوالات معمول دانش آموزان رشته علوم تجربی این است که تفاوت پزشکی و پیراپزشکی چیست؟ در کل، هر دو این رشته ها در گروه رشته های پزشکی قرار می گیرند، اما تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند.

داوطلبان پذیرش در رشته پزشکی در نهایت به عنوان پزشک فعالیت خواهند کرد و می توانند در هر یک از تخصص های پزشکی مشغول به کار شوند. اما داوطلبان پذیرش در رشته های پیراپزشکی، در نهایت مدرک کارشناسی در رشته مورد نظر خود را دریافت می کنند و قادر به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر خواهند بود.

تنوع رشته های پیراپزشکی به مراتب بیشتر از تنوع رشته های پزشکی است. تعداد واحدهای آموزشی در رشته های پزشکی به طور کلی بیشتر از رشته های مامایی، مددکاری، رادیولوژی و غیره است؛ زیرا دانشجویان پذیرش شده در رشته پزشکی مجبورند تحصیلات دکتری خود را به صورت پیوسته ادامه دهند. همچنین، مدت زمان آموزشی در دوره دکتری پزشکی بیشتر از سایر رشته ها است.

شیمی عارف ربیعیان
ادامه

تفاوت های دیگری نیز بین رشته های پزشکی و پیراپزشکی وجود دارد. به عنوان مثال، تعداد واحدهای عملی و نظری در هر یک از این رشته ها ممکن است متفاوت باشد. رشته پزشکی معمولاً زمان زیادی را برای کارآموزی در نظر می گیرد؛ اما مدت زمان کارآموزی در رشته های مامایی، مددکاری، اتاق عمل، بیهوشی و غیره به طور کلی کمتر است.

بازار کار در رشته های پیراپزشکی

هدف بسیاری از داوطلبان انتخاب رشته پزشکی در دانشگاه های سراسری یا دانشگاه آزاد، کسب درآمد مناسب در این حرفه است. به همین دلیل، احتمالاً سؤالی برای دانش آموزان پیش می آید که آیا درآمد در رشته های پیراپزشکی نیز مانند رشته پزشکی بالا است؟ به طور کلی، تمام رشته های پزشکی دارای درآمد مناسبی هستند و جزو رشته های پردرآمد محسوب می شوند.

در میان رشته های مختلف پیراپزشکی، رشته های بیهوشی، مامایی و اتاق عمل به عنوان رشته های پردرآمد شناخته می شوند که بازار کار و درآمد مناسبی دارند. فارغ التحصیلان این رشته ها می توانند در مراکز درمانی دولتی یا خصوصی مشغول به کار شده و دریافت حقوق ماهیانه نمایند.

علاوه بر این، این افراد می توانند در آزمون های استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ثبت نام کنند و در صورت قبولی در این آزمون ها، به صورت رسمی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استخدام شوند.

البته رشته های دیگر پیراپزشکی نیز بازار کار بسیار خوبی دارند و می توانند به لحاظ شغلی دانشجویان را حمایت کنند. به همین دلیل، این رشته ها معمولاً تقاضای بسیار زیادی دارند و بسیاری از دانشجویان علاقه مند به پذیرش در رشته هایی مانند مامایی، اتاق عمل، هوشبری، مددکاری، رادیولوژی و غیره هستند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای